vrijdag 29 juni 2012

cadeautje voor een lief vriendinnetje

Wat moet je als je een creatieve moeder bent....natuurlijk af en toe ook wat creatiefs toevoegen aan een verjaardagscadeautje voor een vriendinnetje. Vriendinnetje I spaart badeendjes en toen ik op de stoffenmarkt in Den Bosch bij een standje met applicaties deze leuke applicatie tegenkwam kon ik hem niet laten liggen.




Voor een ander project heb ik een punnikmolen gekocht. Best handig, deze armbandjes zijn dan snel gemaakt en geven een leuk resultaat.



Al met al een leuk cadeautje om mee te nemen.

woensdag 27 juni 2012

Strijkkralen

Daar ben ik weer. Het heeft even geduurd, de problemen met de internet verbinding zijn nog niet helemaal opgelost maar ik kan in iedergeval weer bloggen met foto's.

Vorige week heb ik op Freubelweb een leuk idee gezien om armbandjes te maken van strijkkralen.
De dames hebben ijverig de juiste kleuren uitgezocht en de kraaltjes rechtop in de oven gezet.



Oven aan op 200 graden en 5 minuten later zijn de strijkkralen gesmolten.
Wachten, wachten en wachten..




Nadat ze zijn afgekoeld kun je ze met een elastiekje rijgen alsof het zo'n snoepjesketting is. Het eindresultaat is leuk geworden, ik geloof dat er wel 20 armbandjes zijn gemaakt in een week tijd.




zondag 24 juni 2012

Alweer een tijdje geleden

Het is nou niet zo dat ik nergens meer aan toe kom maar de laatste 2 weken heb ik geen berichten meer geblogd. Dit is niet mijn bedoeling geweest want ik heb een heleboel foto's klaar liggen die met een stukje tekst geplaatst kunnen worden. Helaas denken KPN en mijn provider daar anders over. Wij zijn nu inmiddels 2 weken verder en het computerprobleem is nog steeds niet opgelost. Heel wat telefoontjes en keuzemenu's verder zit ik nog steeds zonder internetverbinding. Erg lastig, dan merk je pas hoeveel je met de computer doet en hoe afhankelijk je van dat ding bent geworden. De oplossing heeft deze 2 weken al een paar keer bij KPN gelegen, de modum was 2 keer stuk en toen toch weer niet om uiteindelijk na 1,5 week een nieuwe modum te krijgen en vrijdag avond alles toch niet aangesloten te krijgen. Dinsdag worden we weer teruggebeld als de TD er naar heeft gekeken.....ik heb er een hard hoofd in. Maargoed, tot dan moeten jullie toch nog wachten op mijn nieuwe creaties met de bijbehorende foto's. Ik zit nu met een afgetapt lijntje dit te posten en hoop dat het goed gaat. Fijne avond en tot snel. Ik zal er denk ik ook weer een dagtaak aan hebben om bij jullie te kijken en reacties te plaatsen. Ik laat me verrassen!!

dinsdag 5 juni 2012

fronsdraadje

Wie kan mij helpen? Ik ben al een hele tijd aan het proberen om een stukje stof te fronsen om een rokje/jurkje te maken.

Als ik 2 draden naai en die dan strak trek krijg ik het gewenste formaat. Maar zodra ik daar doorheen heb gestikt rekt het weer uit. Wie o wie weet een tip. Ik wil nm geen randje of bandje eraan naaien maar gewoon de stof zelf als randje gebruiken. Ik weet niet of de foto duidelijk is maar ik heb de zoom omgeslagen en daar 2 fronsdraadjes doorheen gedaan.

Dank voor de tips.....