dinsdag 5 juni 2012

fronsdraadje

Wie kan mij helpen? Ik ben al een hele tijd aan het proberen om een stukje stof te fronsen om een rokje/jurkje te maken.

Als ik 2 draden naai en die dan strak trek krijg ik het gewenste formaat. Maar zodra ik daar doorheen heb gestikt rekt het weer uit. Wie o wie weet een tip. Ik wil nm geen randje of bandje eraan naaien maar gewoon de stof zelf als randje gebruiken. Ik weet niet of de foto duidelijk is maar ik heb de zoom omgeslagen en daar 2 fronsdraadjes doorheen gedaan.

Dank voor de tips.....

6 opmerkingen:

 1. Volgens mij moet je de grootste stiksteek op je naaimachine gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je stikt de eerst met grote steek en losse spoeldraad 2 naden, dan steek ik een speld dwars op de naad van het begin, draai met de 2 hele lange draden die je bij het stikken hebt uitgetrokken en draai een achtje rond die speld en dan ligt het aan je lapje anders had je voor het trekken ook het midden moet aangeven met een speld, op het einde ook een speld zetten, 8je draaien en dan vast stikken zodat de rimpels niet terug kunnen, deze draad er later uithalen omdat het een hulpdraad is. en dan de naad dicht stikken. ik hoop het zo goed uit gelegd te hebben anders moet je mij maar mailen dan kan het via de telefoon duidelijker! suc6

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kun je dan niet beter elastiek uitgerekt erachter stikken. Of een paar stiksels maken om de rimpels te fixeren. Maar ik denk dat dit de neiging houd om los te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn tip : gebruik heel dun elastiek in je spoeltje en een gewone bovendraad dan rimpelt de stof vanzelf. Kies voor een vrij grote steek.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ollebolenmuis kreeg de Sunshine Award van mij. Je leest er alles over op http://klaartjenel.blogspot.be/

  Lieve groetjes,

  Klaartje Nel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik snap geloof ik wat je bedoelt: als je met een kleinere steek er later doorstikt blijft het schuiven.
  Kun je misschien met die kleinere steek ook een bandje er achterlangs meestikken?

  Of anders idd met een elastieken draad in de onderspoel.

  Karin

  BeantwoordenVerwijderen