dinsdag 28 juni 2011

Gehaakt mandje

Af en toe krijg je via de mail een bestelling voor een gehaakt mandje. Altijd leuk zo'n projectje tussendoor. Naar aanleiding van mijn groen gestreept mandje wilde deze mevrouw een mandje met paarse strepen maar dan wel met een doorsnede van 25! cm. En zoals jullie creatievelingen wel weten is haken met vasten een project waar geen einde aan lijkt te komen.
Omdat de doorsnede erg groot is, is de kans natuurlijk groot dat de zijkanten gaan inzakken. Na heel wat heen en weer gemail toch besloten om deze diameter aan te houden.
Het resultaat mag er wezen vind ik.Ik ben bij de stomerij langsgeweest om te vragen of hij een idee heeft om de zijkanten wat stijver te maken. Hij kon niets voor me doen maar misschien was crack free wat. Zo gezegd zo gekocht. Maar omdat je toch heel wat uurtjes in zo'n haakwerkje hebt zitten is het toch spannend om wat uit te proberen. Misschien als ik een verloren uurtje? heb ga ik een mandje haken en dan wel inspuiten met dat spul. Maar volgens mijn moeder moet je dat op een natte ondergrond sprayen. Ik weet niet of de wol dan stugger en minder mooi aan gaat voelen maar je weet nooit.... Iemand een ander idee?? Vooral bij deze mandjes is het mooier als de wol niet nat geweest is en nog mooi glimt.

Om een lang verhaal samen te vatten: de klant is zeer tevreden en heeft de bovenkant wat omgevouwen en heeft als oplossing: gewoon veel spulletjes kopen en erin doen. Ik zou zeggen: niets meer aan doen!!!

3 opmerkingen:

 1. Word deze nu ook nog vervilt? De kleueren zijn wel erg mooi hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn oma haakte vroeger 'kop en schotels' deze verstevigde ze met suikerwater. Heb het haar nooit zien doen maar ik vermoed dat ze de gehaakte schotel over een schotel legde en de kop om een kopje en ze dan bevochtigde. Geen idee of zij dit ook met wol deed, weet niet of het vervilt dan. Klein projectje maken om te testen?
  Mandje is erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een grappige tip MissEbz. Ik ga het zeker een keer proberen.

  BeantwoordenVerwijderen