woensdag 17 augustus 2011

Helaas weer ten einde......

Wat hebben we genoten! De zomervakantie zit er alweer bijna op voor ons maar genieten nu thuis nog van een paar vrije dagen.
We zijn voor het eerst naar Zweden geweest. Absoluut een aanrader voor iedereen! Wat een prachtig land. We sliepen in dit soort huisjes:


De natuur is mooi. Je moet wel rekening houden met een compleet andere vakantie dan rond het middellandse zeegebied.  Het is vooral een actieve vakantie geworden. Wandelen, kanovaren, rondritjes maken en in diverse plaatsjes uitstappen.
Wij hadden een rondreis geboekt. 3 verschillende locaties met tussendoor ongeveer 150 km rijden. Hier in Nederland heb je dat zo gereden maar in Zweden doe je daar een paar uur over. Onderweg stoppen om te picknicken en aangezien je maar 80 mag rijden en je onderweg het een en ander kunt tegenkomen ben je wel een paar uur onderweg....Na 2 heerlijke weken die helaas zeer snel voorbij gingen hebben we de boot in Oslo genomen naar Denemarken. Waar als kers op de taart nog 2 dagen Legoland gepland stonden.


Voor alle twijfelaars onder ons om naar Scandinavië te gaan: gewoon doen! En ja, we hebben ook regen gehad en ja we hebben de 12 graden voorbij zien komen in onze zomervakantie maar het was zeer de moeite waard! Nu maar hopen dat de rest van de familie snel weer terug wilt om een ander deel te gaan bekijken. Voor alle creatievelingen onder ons: bijna elk plaatsje van enige grootte (je hebt nm ook dorpjes van 10 huizen) heeft een wolwinkel met prachtige wol. De Zweden zijn zelf nog zeer creatief en hebben zeker in de winter de warme truien hard nodig.

5 opmerkingen:

 1. het lijkt mij ook een super mooi gebied (ook te zien aan je foto's). Jammer genoeg is dat voor mij niet weggelegd. Leuk die wolwinkeltjes daar word je altijd zo hebberig van .
  Op weer naar het gewone leven school, werk, poetsen enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, ziet er inderdaad geweldig uit.

  Groet, Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me een heerlijke vakantie...en een wolwinkeltje..hemels (maar oh zo verslavend niet?)
  liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk zeg! Ziet er uit als een supervakantie. Wij willen het ook nog eens doen. We hebben al een paar keer Schotland gedaan dus aan dat weer zijn we wel gewend. Het is inderdaad een ander soort vakantie maar wel erg de moeite waard. Succes met het vakantie-leven loslaten (-:
  Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk om ook hier een Zweden-fan te vinden! Als je er eenmaal geweest bent, dan ben je verkocht! Het is een schitterend land, je leeft daar in de natuur en dat doet iets met de mensen.... groetjes Stefanie

  BeantwoordenVerwijderen