vrijdag 16 maart 2012

Hoe schattig is dit

Ik heb een tijdje geleden mijn prematuurkleertjes die ik nog op voorraad had aan Marlies verkocht. Marlies mailde mij met de vraag of zij de kleertjes over kon nemen voor haar newborn poppen/babies.

Nou heb ik daar wel eens vaker van gehoord maar nog nooit goed in verdiept. Een ding is zeker, het is heel arbeidsintensief en met veel liefde en geduld kun je een mooie baby / pop maken.

Natuurlijk ben ik dan gelijk geinteresseerd als creatieveling hoe dat precies in zijn werk gaat. Hier een klein stukje van haar mail:
Ik koop een soort bouwpakketje wat inhoudt: hoofdje, armen, benen en een stoffen lijfje. Meestal is dat een compleet "kitje"zoals ze dat noemen, en dan ga je aan de slag met verf. Laagje voor laagje wordt een zo echt mogelijke huidstructuur aangebracht. Na ieder laagje gaat alles de oven in, zodat de verf aan het vinyl hecht. Alle vouwtjes, rimpeltjes, nageltjes etc. worden ingekleurd.
Dan worden de haren aangebracht met een naald (het zgn. rooten). Per keer dat je met de naald in het hoofd steekt komen er 2 tot 3 haartjes mee. Een héél werk. Sommige rebornsters doen het zelfs haar voor haar.
Dan worden de ogen erin gezet, eventueel wimpers geplakt (of geroot bij een slapende baby), het lijfje en ledematen gevuld. Het hoofdje gevuld en alles aan het lijfje bevestigd. De haartjes moeten dan nog in model worden geknipt en gestyled en dan volgt de kers op de taart: het aankleden.
 
Vandaag heb ik op de hobbybeurs in Den Bosch ook een vrouw gesproken die newborn babies bij zich had. Een vrouw bij haar stand had er een in haar armen zoals je een baby vasthoudt. Ik heb echt een paar keer moeten kijken of het geen echte baby was. Heel erg goed gemaakt met alle details. De baby bewoog zelfs licht in haar armen omdat de vrouw zelf bewoog, het was dus net alsof ze een slapende baby in haar armen had. 
 
De prematuurkleertjes zijn inmiddels op een goede plek beland. De foto's bewijzen dat. Misschien is de babyzitzak die ik verkoop op mijn site ook wat voor deze doelgroep, wie weet....
 
Dit is een foto van de pop van Marlies met mijn kleertjes aan:
 
 
 
 

5 opmerkingen:

 1. Wauw wat mooi zeg. Het is een schatje met die kleertjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oef, ik vind het mooie poppen, maar eigenlijk ook een beetje eng. Voor mij zijn ze te echt, ik houd het nog maar even bij een Baby Born. Neemt niet weg dat ik het reuzeknap vind van degenen die deze poppen zo mooi kunnen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is knap!
  Zoiets moet je kunnen.
  En elk haartje apart in het hoofdje doen, daar ben je dagen zoet mee. Echt werk voor mensen met geduld.

  Groetjes, Kim
  http://trendykim.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Celine,
  Grappig, ik ben de mevrouw van de beurs (sweetlittledreams) en Marlies heeft de cursus reborn bij mij gedaan. Wat is de wereld toch klein haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze pop ziet zo akelig echt uit!
  De kleertjes passen er zo natuurlijk bij!

  BeantwoordenVerwijderen