maandag 12 maart 2012

Waar is ze toch mee bezig

Het zonnetje begint wat vaker te schijnen. Heerlijk, en dan begint het bij mij altijd te kriebelen. Ik moet van mezelf dan altijd vaker naar buiten. Dat betekent ook dat mijn lopende projecten af moeten. Ik ben de laatste dagen flink aan het haken. Ik wil graag voor mijn dochter een popje maken maar dat moet even wachten want eerst moet het haakwerk af zijn van de sprei/deken voor de bank. Het einde is in zicht, de plaid wordt niet te groot anders is hij te zwaar. Je kunt hem lekker over je schoot leggen of de kids kunnen er onder wegkruipen.Mijn andere haakwerkje ben ik gisteren gestart. Heerlijk de patiodeuren open en dan binnen zitten in het zonnetje. Dochter naast je die met haar haakwerk ook de eerste rondjes met stokjes aan het haken is. Wat heeft ze dat toch snel door, en dat voor een 9 jarige.  Ik heb afgelopen week een mangelbakje gekocht via Marktplaats. Dat wordt het poppenbedje voor mijn kleine popje. Er komt een ieniminie dekentje in van gehaakte "granny's "maar dan net wat anders.De gebreide jurk voor Noortje, want zo heet ze tegenwoordig, is eindelijk af. Eerst begonnen met alpaca wol en naalden 2,5. Na uitleg van de buurvrouw het jurkje afgemaakt, een beetje krap maar wel trots dat het gelukt is. Toch niet helemaal tevreden. Andere bol gepakt en met dubbele draad begonnen. Halverwege de boel weer uitgehaald en grotere naald genomen om bijna bij het einde tot de conclusie te komen dat het te groot gaat worden..... Andere bol wol gepakt en toch maar weer opnieuw begonnen. 1 voordeel: ik ken het patroon nu uit mijn hoofd. Uiteindelijk is het helemaal goed gekomen en ben ik wel tevreden. Nu nog een nieuwe passende jurk eronder (die inmiddels ook al 2 keer is veranderd)

(sorry hij draait vanzelf)


Ik had met mijn dochter afgesproken dat ik voor haar deze zomer 2 rokjes zou maken. 1 met leuke cupcakes erop en 1 plooienrokje naar het patroon van Mme Zsazsa. 
De stof is gekocht. Niet de bedoeling maar ik koop nooit ergens 2 meter van en voor dit patroon heb je heel wat stof nodig omdat er plooitjes inzitten. De stof op de gok gekocht maar het commentaar van mijn dochter mag er wezen: mam, ik vind alle stoffen mooi die jij voor mij  koopt, zucht..... Aangezien de mode dit jaar knalkleuren zijn heb ik gekozen voor deze stof:Nu snel aan de slag, ik heb wat orders liggen die nog af moeten en het popje voor mijn dochter moet er snel aankomen. Ik heb jullie een tijd geleden gemeld dat Knuf aan reparatie toe was. Dit is gebeurd maar laat Knuf nu al 2 weken vermist zijn... We kunnen haar niet meer vinden. Ze is niet de deur uitgeweest dus ergens in huis is ze zoek geraakt. Heel vervelend, had nog niet eerder meegemaakt dat een knuffel zo gemist kan worden.... 

Geniet allemaal van het lekkere weer vandaag en de warmere dagen die nog gaan komen


5 opmerkingen:

 1. OOoh, wat vervelend dat Knuf weg is... Je hebt waarschijnlijk overal al gezocht, maar mijn knuffel zat ooit in de broekzak van een broek die ik thuis altijd aan, zo'n heerlijke slobberbroek... Misschien, je weet maar nooit, je hebt er vast al gekeken...

  Wat haak je met mooie kleuren aan je deken, en wat heeft Noortje een leuke jurk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er weer allemaal leuk uit.
  Prachtige kleuren.

  Wat zielig van knuf.
  Hoop dat je hem toch snel vindt.

  Groetjes, Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent nog wel even bezig hé. amaai, veel werk. maar het komt allemaal wel goed. En op een dag... vind je knuf terug. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Celiné,

  Ik gebruik soms patroontjes van de cd-rom zonnekindpoppen. Ik verknip ook veel patroontjes van poppenkleding om er weer iets nieuws/ anders van te maken.
  Het overhemd is gemaakt van het pyjamapatroontje van de cd-rom.

  Groetjes, Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou ben je wel met heel veel dingen te gelijk bezig ;-) Heerlijk weer wat dingetjes afronden. Leuk stofje voor je dochter heb je gekocht ik ben benieuwd naar het rokje.
  Fijne dag en groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen