maandag 13 augustus 2012

Dirk

Kan het niet laten om tijdens de vakantie een paar bolletjes wol mee te nemen om wat te doen. Ik had deze bol gekocht om sokken te maken maar nadat ik het patroon ernstig bestudeerd heb, kwam ik tot de conclusie dat voor 1 paar sokken toch minimaal 2 bollen wol nodig zijn en niet 1 zoals ik had in deze kleur. Het is een kleur blauw die overgaat van licht naar donker.  Altijd verassend om te zien hoe de kleuren uitkomen. Aangezien je de aap maakt volgens een bepaalde volgorde kan het zijn dat je midden in een kleur bent geeindigd die dan weer halverwege het aapje gebruikt moet worden. Het lijkt nu dus ook alsof hij een broekje aan heeft maar daardoor weer erg grappig.Hij blijft leuk om te maken en om te zien. Als je zo hier en daar blogberichten leest wordt deze aap regelmatig gebreid en is hij een echte topper, maar dat wisten wij natuurlijk al. In bomen klimmen of trucjes op tafel, niets is hem teveel.


En om nog heel even in Olympische sferen te blijven : Dirk gaat voor GOUD!!

5 opmerkingen:

 1. Hij is zo leuk. en goed zo te zien heeft ie dat al;-).

  Gr Nancy.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk aapje. Ik zag je tip bij 'vlijtig'. Die courgette ovenschotel met rijst lijkt me erg lekker. Bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind hem super,vraag me af of ik zoiets dergelijks ook zou kunnen breien...is met meerdere naalden tegelijk niet?!?!?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah... Die is ook leuk! Inmiddels ben ik bijna klaar met mijn derde aapje. Dit patroon verveelt niet gauw- ik ben benieuwd of ik me kan inhouden nadat deze klaar is..... Wat is het leuk breien met garen met kleurverloop, vind je ook niet?
  Met zijn atletische bouw en lieve snoetje, zal Dirk wel kans maken in Rio over 4 jaar!

  Groetjes
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen