maandag 6 augustus 2012

Vakantie

Nog een weekje en dan gaan hier de scholen weer beginnen. Mijn oudste gaat naar de middelbare school dus er breekt voor ons een spannende nieuwe tijd aan.

Deze vakantie hebben wij op het aller, aller, aller laatste moment geboekt. Vrijdag middag 6 juli om 17.00 uur op okay gedrukt, zaterdag ochtend 7 juli om 5.00 uur in de auto...
Wij zijn op aanraden van onze buurvrouw in een prachtige Gite beland in Frankrijk.
Een echte aanrader!! Het domein heet Pacherat en ligt in de Lot et Garonne

De gites zijn eigendom van een Nederlands echtpaar en zijn opgeknapt en ingericht met veel gevoel voor stijl en charme. Ik heb een week zitten genieten, van het huisje maar ook van de prachtige tuin met mooie bloemen. Ik heb geloof ik nog wel 30 foto's maar dat zal ik jullie niet aandoen!Het zwembad was gevuld met bronwater. De kids hebben genoten. Ik ben er ook in geweest maar het water was koud.....(voor mij dan, de kinderen hadden nergens last van) dus even over het koude buik momentje heen en dan heerlijk zwemmen met uitzicht over de Lot.

We hebben elke dag een stukje gereden en stadjes bekeken. Zoonlief was tevreden: de stadjes waren zo klein dat we elke keer binnen de 2 uur weer in de auto zaten... Een middag hebben de kinderen in de bomen gehangen: spannend, hoog en intensief. Er waren 6 parcoursen alleen de laatste mochten mijn kinderen niet doen: dochterlief niet omdat ze te jong was en zoonlief te licht, hij zou dan halverwege het water blijven hangen en niet verder tokkelen.
Onderweg mooie huizen gezien, leuke brocante winkeltjes, en zonnebloemen, veel zonnebloemen. Ze blijven toch mooi om naar te kijken.


Na deze rust en mooie omgeving volgde nog een weekje op een camping in Spanje. Voor ons de 1e keer, dus we wisten niet wat we konden verwachten. Wij zijn erachter gekomen dat Spanjaarden zo niet nog drukker zijn dan Italianen. Ze blijven nog langer op en maken nog meer herrie. De camping was mooi, wel erg groot en we weten nu voor een volgende keer dat dat niet helemaal ons ding is. De stacaravan was nieuw, op een prima plek maar het zwembad was mega druk. Net sardientjes in een blikje en als je dan bedenkt dat er 2 zulke zwembaden waren dan weet je dat je op een mega camping zit. We hebben daarom de rust van het strand opgezocht. Dat was heerlijk, aan  het eind van de middag richting strand om daar nog een paar uurtjes door te brengen met een boek en in het water. ja ja, jullie lezen het goed, in het water. Het was heerlijk warm, helder en mooie golven.

Natuurlijk ook een dagje naar Barcelona geweest. Wat een prachtige stad. De kinderen hebben het prima gedaan. In de 38 graden lopen, lopen en nog eens lopen. Zonder te mopperen. Binnenkort toch nog eens een keertje terug om een ander gedeelte van de stad te doen.

Uiteindelijk toch een top vakantie gehad. Veel gezien, heerlijk gezwommen, veel gelezen en heb ik nog wat creatiefs gedaan? Daarover later meer...
3 opmerkingen:

 1. Toch nog lekker weg geweest (dat is even snel beslissen) heerlijk dat jullie zo genoten hebben. Leuk is dat twee verschillende plekjes. En nu boeken kaften. Heb je ze al binnen? ;-)
  Fijne laatste vakantiedagen en groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet eruit al een erg mooie vakantie, nog veel plezier voor de laatste zomervakantie dagen.

  Gr Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er heerlijk uit! Nog een lekker laatste weekje!

  BeantwoordenVerwijderen