donderdag 9 februari 2012

Haken op donderdag

Baboushka muziekdoos

Soms zie je wat in een etalage liggen en denk je, dat is leuk om zelf te maken en dan wat te veranderen. Zo ook met deze bebouschka. In een kinderwinkel zag ik deze dame als knuffel liggen met hele rare oren. Het leek mij leuk om daar een muziekdoosje van te maken. Helaas had ik niet de juiste wol in huis maar dat was snel opgelost. Mijn creatieve (schuin) overbuurvrouw heeft heel veel katoen in huis. Dozen vol, dus ik ben bij haar gaan "lenen".



Als je geen patroon hebt moet je wel ervoor zorgen dat je alles opschrijft zodat je het nog een keer kunt namaken. Dus uitgerust met pen en papier en een paar bolletjes katoen ben ik aan de slag gegaan. Leuk muziekdoosje erin en klaar... Dadelijk in mijn webwinkel plaatsen.




11 opmerkingen:

 1. Idd zie je soms dat kan ik ook (en dan beter;-)) Wat een mooie dame is het geworden, zou wel willen weten hoe ze klinkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk gemaakt!
  Ik vroeg me af of er een verschil is tussen een Babouschka en een Matrouschka. Weet iemand hier een antwoord op?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik weet het verschil niet,maar oh wat is dit leuk en knap gedaan, groetjes Gerrie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap zeg! Ze is erg mooi geworden!

  Groetjes Tamara.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een schatje en wat leuk dat er een muziekdoosje inzit, want dan is het nog functioneel ook! Echt een speciaal kadootje. Fijne week, Joyce.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Superleuk, en een goed idee om er een muziekdoosje in te doen!
  Groetjes van Bregit

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik weet inmiddels het verschil tussen een Babuschka en een Matruschka. Het was moeilijk om er informatie over te vinden. Maar om een lang verhaal kort te maken: Babuschka betekent 'oma' en Matruschka 'mama'.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Margo, wat leuk dat je zoveel moeite hebt gedaan om er achter te komen. Dit ga ik, en jij, zeker niet meer vergeten. Fijn weekend, groetjes Céline

   Verwijderen